Het Brandrode Vechtdal Rund; een sterk onderscheidend, puur natuur, regionaal product.

Rundveebedrijf

 

Ons Brandrode Vechtdal Rund, leeft in de uiterwaarden van de rivier de Vecht in Overijssel.

Op uitgestrekte percelen die uitermate geschikt zijn voor natuurbegrazing, leven de Brandrode runderen het gehele jaar buiten in de natuur.

In de winter worden onze Brandrode runderen bijgevoerd met kuilvoer, afkomstig van eigen graslanden uit het Vechtdal, honderd procent alleen gras als voeding.

De leefomstandigheden van onze runderen zijn zo natuurlijk mogelijk. Optimale welzijn voor onze dieren!

Er is een stier aanwezig voor de natuurlijke bevruchting, het kalfje blijft zes tot zeven maanden drinken bij de moeder. Langer moedermelk leidt tot een sterker en resistent dier.

 

Het winterharde, sterke Brandrode Vechtdal Rund heeft een goede spierontwikkeling. Door de natuurlijke leefomstandigheden ontwikkelen onze dieren zich met een geleidelijke volkomen rustige groei, zoals het eigenlijk altijd bedoeld was. Dit betekent 8 maanden langer grazen op de uitgestrekte natuurgronden van Staatsbosbeheer. Een beter en ander leven zonder stress al direct vanaf de geboorte. Altijd gras onder de "voeten"en bossen om in te schuilen bij mindere weersomstandigheden of de felle zomerzon.

 

Gevolg van dit puur natuurlijke concept?

Een goede samenwerking tussen onze afnemer van der Zee Emmen, Hanos Zwolle en slager Kosse Ommen. Er ontstaat door dit unieke concept, een authentieke en onderscheidende smaakbeleving, rijk aan smaak, boterzacht en gemarmerd vlees.

Het aantal restaurants met het Vechtdal Rund op het menu is beperkt. Net als de hoeveelheid beschikbare runderen. Zo is het Vechtdal Rund een echte klantenbinder voor onze restaurants met een sterk en onderscheidend verhaal; "Een puur natuur streekgebonden product."

 

De liefde voor het dier, natuur en landschap staat voorop. Dit leidt tot een aanzienlijk hogere voedselkwaliteit. Een gerecht uit de omgeving geeft een belangrijke meerwaarde. Alle omstandigheden zijn geperfectioneerd voor ons Brandrode Vechtdal Rund!

 

Laat u verrassen in de kwaliteitsrestaurants van het Vechtdal.

 

Winnaar Groene Twinkeling:

Overijsselse prijs voor biodiversiteit.

Gekozen door de ANWB tot

Meest innovatieve uitje

van Nederland 2012!

Koe Safari - Vechtdal           M 06 18 720 630      simonekoggel@gmail.com

Locatie: Vechtdal Hoeve      Ridderinkweg 3, 7735 KG Arriën